Telefoonnummer Hendrikx advocaten
+31 (0)297 - 25 00 18
Hendrikx advocaten

Huur of verhuur bedrijfsruimte

In het huurrecht gelden algemene regels die van toepassing zijn op iedere huurovereenkomst, maar er bestaan ook specifieke regels die slechts voor bepaalde huurovereenkomsten gelden.

Zo heeft de wetgever onder meer regels opgesteld die uitsluitend gelden voor bedrijfsruimten, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen twee soorten bedrijfsruimte:

  1. middenstandsbedrijfsruimte (ook wel 7:290 bedrijfsruimte genoemd); en
  2. overige bedrijfsruimten (ook wel 7:230a bedrijfsruimte genoemd).

Dit onderscheid vertaalt zich ondermeer in een grotere huurbescherming voor huurders van een middenstandsbedrijfsruimte dan voor overige bedrijfsruimten.

Huurrecht bedrijfsruimte specialist

Hendrikx Advocaten heeft jarenlange ervaring op het gebied van huurrecht bedrijfsruimte. Dit zowel aan de zijde van de verhuurder als aan de zijde van de huurder. Wij kunnen u bijstaan bij het opstellen of toetsen van een huurovereenkomst maar ook in geval van geschillen met betrekking tot een huurovereenkomst.

Hierbij kan gedacht worden aan geschillen over een gebrek, indeplaatsstelling, huurprijs(wijziging), beëindiging van de huurovereenkomst, etc.

Advocaat huurrecht spreken?

Heeft u vragen aan ervaren huurrecht advocaat? Leg uw situatie vrijblijvend voor aan Hendrikx Advocaten in Mijdrecht. Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Neem contact op »