Telefoonnummer Hendrikx advocaten
+31 (0)297 - 25 00 18
Hendrikx advocaten

Uitgelicht

Dit is onze nieuwspagina, hieronder staan onze items...

10 januari 2018

Bij gescheiden ouders krijgen minderjarige kinderen bij één van de ouders hun hoofdverblijfplaats. Als deze ouder wil verhuizen, is hier toestemming van de andere ouder voor nodig. Wanneer de andere ouder weigert toestemming te geven, kan er op grond van artikel 1:253a vervangende toestemming door de rechtbank gegeven worden. Dit artikel bespreekt de criteria waaraan de rechter de toestemming toetst.

05 januari 2018

Stel, uw werknemer zit drie maanden ziek thuis en stuurt u een e-mail dat hij met zijn gezin twee weken naar Kreta op vakantie wil gaan. Moet u dit toestaan als werkgever of mag u dit weigeren? En zijn dit dan vakantie- of ziektedagen? In dit artikel leest u precies hoe het zit met ziekteverlof en vakantie.

03 januari 2018

Sinds 1 januari 2018 trouw je niet meer standaard in gemeenschap van goederen, maar in beperkte gemeenschap van goederen. Wat betekent dit nu en welke mogelijkheden tot trouwen of het sluiten van een geregistreerd partnerschap zijn er eigenlijk nog?

28 december 2017

Sinds 1 juli 2016 zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het huurrecht. Nu we anderhalf jaar verder zijn, blikt dit artikel terug op de effecten die de wijzigingen voor verhuurders hebben gehad.

15 december 2017

Afgelopen jaren rees regelmatig de vraag op welke wijze het kindgebonden budget in de berekening van partneralimentatie meegenomen diende te worden. Met de uitspraak op 7 juli 2017 hoopt de Hoge Raad meer duidelijkheid te verschaffen over dit vraagstuk.