Telefoonnummer Hendrikx advocaten
+31 (0)297 - 25 00 18
Hendrikx advocaten

Uitgelicht

Dit is onze nieuwspagina, hieronder staan onze items...

08 februari 2018

Als werkgever wilt u natuurlijk niet dat een werknemer die 10 jaar bij u heeft gewerkt, met al zijn of haar kennis van uw bedrijf bij de concurrent aan de slag gaat. En dat is logisch. Daarom nemen veel werkgevers een concurrentiebeding op in het arbeidscontract. Toch is een concurrentiebeding niet altijd waterdicht…

02 februari 2018

Het lijkt onschuldig om een gratis bodylotion testertje van Nivea te pakken en op te smeren achter de kassa. In die veronderstelling was de 19-jarige verkoopmedewerker van Kruidvat in Rotterdam ook, totdat ze op staande voet werd ontslagen. Dit gedrag blijkt namelijk in strijd te zijn met gedragsregels.

31 januari 2018

De telefoon rinkelt en de juf van groep 4 meldt dat uw dochter is gevallen op het schoolplein en haar arm heeft gebroken. Kan de school hiervoor aansprakelijk gesteld worden? Lees in dit artikel alles wat u moet weten over de aansprakelijkheid van basisscholen.

27 januari 2018

Regelmatig krijgen wij vragen over welke risico’s verbonden zitten aan het tijdelijk verhuren van een koopwoning in de vrije sector. In dit artikel leggen wij de risico’s uit en voorzien u van een aantal tips, zodat u veilig kunt verhuren.

23 januari 2018

In een oude schoenendoos kom je een cadeaukaart tegen. Geen idee meer van wie of wanneer je die hebt gekregen. Bij de winkel geven ze aan dat de geldigheidsduur is verstreken, waardoor je hem dus niet meer kunt inwisselen. Mag dat?